Karčioji trauktinė
Karčioji trauktinė - stiprusis gėrimas, kurio sudėtyje yra įvairių augalinių ekstraktų – vaisių, žolelių, prieskonių. Iš pradžių gaminti medicininiais tikslais, šiandien karčioji trauktinė patiekiama kaip aperityvai ir digestyvai, bet daugiausia naudojama kokteiliuose, kad subalansuotų saldžius ir rūgščius skonius.
Karčioji trauktinė gali būti klasifikuojama įvairiais būdais, pavyzdžiui, pagal cukraus kiekį (nuo sausų iki labai saldžių) arba pagal naudojamus aromatinius augalus. Citrusinių vaisių karčioji trauktinė praturtinta gaivinančiomis apelsinų ar citrinų natomis, vaisių karčioji trauktinė yra aromatizuota vyšniomis, persikais arba spanguolėmis. Žolelių karčioji trauktinė yra maišoma iš įvairių žolelių ingredientų, o prieskonių karčioji trauktinė išsiskiria cinamono arba kardamono skoniu.
Karčioji trauktinė yra svarbus klasikinių kokteilių, tokių kaip „Old Fashioned“, „Manhattan“ ir „Negroni“, komponentas. Vos keli lašai karčiosios trauktinės gali pagerinti kokteilį, subalansuoti saldumą, sustiprinti aromatą ir pridėti papildomą skonio sluoksnį.