Skip to content
Domaine Laroche

Domaine Laroche

Vynuogių rūšis

Prekės ženklas

Kaina

Talpa

Rikiuoti pagal

Domaine Laroche

DOMAINE LAROCHE

 

Domaine Laroche

Vyninė puikiai žinoma dėl išskirtinių Chablis vynų, kurie atspindi terrior savybes ir yra kupini sūraus minerališkumo, kurio skonį siekiama atkartoti visame pasaulyje.

 

Vyninė Domaine Laroche įsikūrusi Chablis mistelyje, šiaurinėje Burgundijos dalyje. Vyno gamybos istorija čia siekia IX amžių, kai į apylinkes atvykę Šv. Martyno ordino vienuoliai įkūrė vienuolynus ir pradėjo gaminti vyną. Laroche šeimos vyno istorija prasidėjo 1850 metais, kai Jeanas-Victoras Laroche pasodino pirmuosius vymedžius ir buvusiame vienuolyne l'Obédiencerie pradėjo gaminti vyną. Šiuo vyninei priklauso beveik 90 hektarų aukščiausios kokybės vynuogynų.

 

TAČIAU LAIKOTARPIS, TARP kilnios pradžios ir dabartinio visuotinio pripažinimo, ne visada buvo saulėtas. Antroje XIX a. pusėje šaknų kenkėjai filokseros sunaikino didžiąją dalį Chablis vynuogynų. Naujasis Paryžiaus – Marselio geležinkelis aprūpino paryžiečius vynu iš tolimesnių ir pigesnių sričių, todėl sumažėjo ir vyno kaina. Be to, Chablis apylinkėse vėlyvą pavasarį būna naktinės šalnos, kurios nuolat naikina derlių. Tik septintajame XX amžiaus dešimtmetyje, kai buvo išmokta apsaugoti vynuogynus nuo nakties šalnų, vyno gamyba suklestėjo iš naujo.

 

„CHABLIS GRAND CRU“ IR „PREMIER CRU“ vynuogynai plyti unikalioje, taip vadinamojoje Kimmeridgian dirvožemio zonoje. Šis dirvožemis susideda iš molio, kreidos ir fosilinių kriauklių mišinio, kuris suteikia tenykščiam „Chablis“ vynui taip vertinamą mineralų, o kaip teigia žinovai, net ir jūros druskos skonį. Vynuogynuose auginama tik „Chardonnay“ vynuogių veislė.

 

1985 M. LAROCHE IŠPLĖTĖ VEIKLĄ – Chablis pietryčiuose buvo įsteigtas „Mas La Chevalière“ gamybos filialas, kur auga „Syrah“, „Grenache“, „Sauvignon Blanc“ ir „Viognier“ vynuogių veislės.

 

DOMAINE LAROCHE ĮGYVENDINTA vieno vynuogyno augintojo sistema. Tai reiškia, kad vienas asmuo iki pat derliaus nuėmimo užsiima vieno sklypo priežiūra.

 

KRUOPŠTUS PUOSELĖJIMAS

Ekologišką produkciją gaminantis vyno ūkis pradėjo sparčiai plėtotis septintajame XX a. dešimtmetyje, kai Henri Laroche sugalvojo šaltomis pavasario naktimis tarp sodinių deginti laužus ir taip gelbėti derlių.

Kaip norėtumėte su mumis susisiekti?