Skip to content

Viskis

Viskis - iš raugintos grūdų masės distiliuotas ir medinėse statinėse brandintas alkoholinis gėrimas. Jis gaminamas iš miežių, rugių, kviečių, kukurūzų. Viskis daromas daug kur, tačiau žymiausi gėrimo gamintojai yra Airija, Škotija, Jungtinės Amerikos Valstijos ir Kanada. Pastaruoju metu viskį pradėjo gaminti ir Japonija. Viskis kolekcininkams tampa toks pat geidžiamas kaip konjakas, o geidžiamiausio kolekcinio viskio kaina paprastam žmogui jau tapo neįkandama ir siekia net 100 tūkst. svaro sterlingų už butelį. Viskį geidžiamą ir vertingą daro jo turinys. Ypač jei tai kurios nors gerai žinomos daryklos limituotas, brandintas eksperimentuojant su įdomiomis statinėmis, gėrimas. Jei daug metų brandintas viskis išpilstytas prieš kelis dešimtmečius ar yra nebeveikiančios daryklos gaminys, tai jau visiškai kitos lygos gėrimas. Viskio kaina gali siekti net keturių nulių dydį ir virsti solidžia investicija. Kolekcinis viskis internetu prienamas visiems viskio gerbėjams, nes parduovių lntynose retai randamas. Esminiai faktoriai, renkantis viskį ir ieškant viskių skonių pasaulyje, yra distilerijos charakteris ir statinės, kuriose viskis buvo brandintas. Išlaikymo metai, kaina ar alkoholio koncentracija procentais nebūtinai atitinka principą „daugiau yra geriau“. Viskis kaina tuo ir skiriasi, dėl šių faktorių buvimo ar ne. Pas mus ir japoniškas viskis internetu. Japonijos gyventojai viskį gėrė nuo neatmenamų laikų, tačiau jį gaminti pradėjo visai neseniai. Platesnė viskio gamyba buvo pradėta 1920 m., o pastaruoju metu gėrimas pelnė tarptautinių apdovanojimų. Visi gamybos įgūdžiai yra perimti iš Škotijos. Viskis skonių atžvilgiu itin lankstus gėrimas, nesvarbu, ar jis būtų kokteilio ingredientas, ar greta maisto vartojamas grynas. Dūminio skonio viskis rekomenduojamas su grilyje kepta mėsa, o vidutinio sunkumo, vadinamieji durpiniai viskiai puikiai dera su rūkyta žuvimi ir jūrų gėrybėmis, taip pat su rūkyta antiena ir kepenėlių paštetu foie gras. Viskis kaina atitinkantis jūsų lūkesčius mūsų parduouvėje.
Skaitykite daugiau

Kaip norėtumėte su mumis susisiekti?