Alus
1759 m. Arthuras Guinnessas Dubline išsinuomojo apgriuvusią alaus daryklą. Vyro planai buvo ambicingi, nes nuomos sutartis buvo sudaryta 9 000 metų. Tuo metu Airijoje buvo populiarus šviesusis alus. Visos alaus daryklos tik jį ir gamino. Jaunasis aludaris ėmėsi kitos krypties: A. Guinnessas pradėjo gaminti naują, po truputį vis didesnį populiarumą įgaunantį tamsų ir sodrų porterio tipo alų. Šis alus kaina skyrėsi nuo įprastinio alaus, bet netrukus buvo pamėgtas.
Dabar šio alaus gamyba vyksta Londone, tačiau legendinėje alaus darykloje yra įsikūręs interaktyvus „Guinness“ muziejus, tapęs viena iš lankomiausių Airijos vietų. „GUINNESS“ buvo viena pirmųjų Airijos alaus daryklų, XIX a. viduryje pradėjusių savo produkciją eksportuoti į kitas tolimas užjūrio šalis. Beveik kiekviename bare visame pasaulyje parduodamas išskirtinis airiškas tamsusis alus su garsia kremine puta. Tai buvo gana drąsus žingsnis, nes dėl rizikingų jūrų kelionių paprastai buvo apsiribojama vietos rinka. Juodasis „Guinness“ alus 1858 m. buvo geriamas tokiose tolimose šalyse kaip Naujoji Zelandija, palyginus šiais laikas, Guinness alus internetu pasiekiamas visame pasaulyje ir alaus kaina svyruoja visame pasaulyje. Aludarių žodžiais tariant, jų alų nuo kitų galima atskirti pagal šešis požymius: „Guinness“ alus gaminamas iš skrudintų miežių ir apynių, gamyboje naudojamos specialios mielės ir „Wicklow“ kalnų vanduo, remiamasi tiksliu brandinimo procesu, pasižymi garsia kremine puta ir, galiausiai, per šimtmečius aludarių sukaupta patirtimi ir paslaptimis. Todėl šis alus kaina ir išsiskiria iš kitų. Malonų alaus kremiškumą užtikrina sumanus išradimas. Tamsiojo alaus negalima stipriai prisotinti angliarūgštės, tačiau visi mėgsta alaus taurę vainikuojančią putų kepurėlę. Todėl prieš uždarant į alaus skardinę yra įdedamas nedidelis rutuliukas su skylute. Uždarymo metu skardinėje sukuriamas slėgis ir dalis alaus patenka į rutuliuką. Atidarius skardinę, slėgis pamažu krinta, alus labai greitai išspaudžiamas iš rutuliuko, todėl tik lengvai angliarūgštės prisotintas gėrimas pasipuošia gražia kremine putų kepuraite.
Idealią pintą „GUINNESS“ alaus įsipilsite nesunkiai, jeigu vykdysite specialius nurodymus. Juose yra atskleidžiamas ne tik tikslus taurės posvyrio kampas pilant alų, bet ir pylimo trukmė – taurė turi būti pripilta per lygiai 119,5 sekundės