Džinas
Džinas – aitrus, tarsi kadagio uoga. Visuose džinų gėrimuose turi būti aiškiai atpažįstamo kadagių uogų kvapo ir skonio, tačiau kiti naudojami prieskoniai gali skirtis.
Alkoholinius gėrimus kadagių uogomis pradėjo skaninti olandai. Kelis šimtmečius Roterdamas buvo džino prekybos centras, iš kur genever – olandiškas džinas – burlaiviais buvo gabenamas į įvairias pasaulio šalis. Dėl olandų kalbos įtakos prancūziškas žodis geniévre (kadagys) virto į genever, o vėliau anglai jį pritaikė savo tarimui ir taip geniévre tapo gin (džinu). Anot legendos, džino populiarumo pradžia – Indijos kolonizavimas. Kolonistai vartojo vaistą nuo maliarijos – chininą su toniku. Tam, kad jį būtų lengviau nuryti, į toniką įpildavo džino. Taip ir atsirado garsusis džino su toniku gėrimas. Kartu su namo grįžtančiais britų kareiviais dutch courage’ tituluojamas džinas pasiekė Angliją, kur šis gėrimas labai greitai tapo populiarus. Tuomet džinas kaina nestebino, nes alus buvo nekokybiškas. Kadagių uogų degtinė, kurios skonio trūkumus buvo bandoma paslėpti pridedant cukraus, taip užkrėtė britus, kad gėrimo karštligei suvaldyti prireikė išleisti karališkąjį džino aktą, kuriuo 1736–1742 m. buvo pakelta džino kaina ir įteisintos normos.
Verta pastebėti, kad džinas kaina gali skirtis dėl skirtingų sudedamųjų prieskonių. Paprastai džinas skiriamas į dvi rūšis: angliškąjį ir olandiškąjį. London Dry Gin – bespalvis, su skoniniais priedais ir lengvai maišomas sausasis džinas, dažniausiai naudojamas kokteiliams ir kitiems gėrimams maišyti. Džino Sloe Gin ypatumas – kad vietoje kadagių uogų jis skaninamas dygiųjų slyvų vaisiais. Old Tom Gin, kaip ir visi Anglijos džino pirmtakai, saldinamas cukrumi. Džino kaina skiriasi priklausomai nuo prekės ženklo. Džinas internetu – plačiausias pasirinkimas.