Skip to content

Prosecco

„Prosecco“ yra gaminamas Šiaurės Rytų Italijoje iš vynuogių rūšies „Glera“ (anksčiau vadintos „Prosecco“). Šio pavadinimo pakeitimo istorija gana ilga. „Prosecco“ vynuogių rūšis buvo pradėta auginti už Italijos ribų – Argentinoje, Australijoje, Brazilijoje, Kinijoje, Indijoje ir Rumunijoje, o iš šiose vietose išaugintų vynuogių pagamintas vynas taip pat buvo vadinamas „Prosecco“. Tačiau 2009 m. buvo priimtas r¬¬eglamentas, kuriuo nustatyta, kad „Prosecco“ pavadinimą galima naudoti tik konkrečiuose Šiaurės Rytų Italijos regionuose pagamintam vynui. „Prosecco DOC“ vynai gali būti gaminami tik Veneto ir Friulio-Venecijos, Džulijos regionuose, o „Prosecco DOCG“ – Conegliano-Valdobbiadene ir Asolo/Supgeriore kaimuose. Kad būtų išvengta maišaties, „Prosecco“ vynuogės buvo pavadintos nauju vardu – „Glera“. Prosecco kaina skiriasi priklausomai nuo vynuogių auginimo regiono. „Prosecco“ gaminamas tik „charmat“ metodu, kai vynas brandinamas nerūdijančio plieno statinėse. Šis gaminimo būdas yra pigesnis nei tradicinis, todėl Prosecco kaina yra mažesnė už šampano. Pirkdami Prosecco internetu rasite išsamią informaciją apie gėrimą, gamintoją ir pateiko rekomendacijas. Rožinis „Prosecco“ buvo 2021 m. naujiena. Nors naujojo rožinio gėrimo skonis panašus į tradicinio „Prosecco“ vyno, jis pasižymi ryškiais burbuliukais ir gaivumu. Be to, sodresnę gėrimo spalvą papildo gėlių ir vaisių skoniai, jie pasižymi subtiliais vasariškų uogų akcentais ir gaiviu aromatu. „Prosecco Rosé“ gamintojai įsipareigoja naudoti ne mažiau kaip 85 proc. tradicinių „Glera“ vynuogių ir ne daugiau kaip 15 proc. „Pinot Noir“ vynuogių. Kaip ir klasikinis „Prosecco“, rožinis „Prosecco Rosé“ puikiai dera kaip aperityvas, su žuvies patiekalais, sūriais ir kepiniais, šonine, kumpiu ir terinais. Įsigydami „Prosecco“ internetu rasite platų žymiausių gamintojų pasirinkimą ir , žinoma, „Zonin Prosecco“ vienas populiariausių „Prosecco“ visame pasaulyje.
Skaitykite daugiau

Kaip norėtumėte su mumis susisiekti?