Skip to content
Terrazas de los Andes

Terrazas de los Andes

Kaina

Talpa

Regionas

Rikiuoti pagal

Terrazas de los Andes

Terrazas de los Andes

 


Pagrindinė Argentinos vynuogių veislė yra Malbec, o šalies vyno gamybos centras yra Mendozoje. Šie du raktiniai žodžiai padės rasti geriausios kokybės Argentinos vynus.

 

Vyninė „Terrazas de los Andes“ („Andų terasos“) yra Andų papėdėje, Argentinos vyndarystės širdyje – Mendozoje, o pagrindinė vynuogių rūšis yra Malbec.

PAGRINDINĮ VYNINĖS PASTATĄ pastatė Sotero Arizu – vienas komercinės vyno gamybos pradininkų Argentinoje 1898 metais. Pagrindiniai pokyčiai prasidėjo 1960 m., kai Mendozos regione savo veiklą pradėjo „ Moët Hennessy“ – pirmoji Prancūzijos grupė išdrįsusi investuoti į vynuogynus Lotynų Amerikoje. Buvo renovuotas pagrindinis senosios vyno daryklos pastatas, ir 1996 metais pradėjo veikti „Terrazas de los Andes“.

 

ŠIUO METU YRA AŠTUONI VYNUOGYNAI, esantys 980–1250 metrų virš jūros lygio. Seniausia vis dar naudojama plantacija įkurta 1929 m. Pagrindinė bendrovės auginamų vynuogių veislė yra Malbec, kuri buvo atvežta iš Prancūzijos į Argentiną dar 1850 m., tačiau auginamos ir kitos veislės, tokios kaip Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot ir Chardonnay.

 

PIRMIAUSIA VYNUOGIŲ AUGINTOJAI tik paskui vyndariai – taip savo iššūkius pabrėžia vyno daryklos „Terrazas de los Andes“ komanda. Andų šlaituose gimstančio vyno kokybė 95 % priklauso nuo žaliavos savybių, o gero meistro pareiga – padėti išryškinti šiam vietovės vynui būdingas savybes.

 

ATŠIAURIOS GAMTOS SĄLYGOS – gaivus kalnų oras, vėsios naktys, mažai vandens ir skurdus dirvožemis priverčia vynmedžius giliai įleisti savo šaknis ir suteikia vynui itin gyvus, intensyvius vynuogių charakteristikas.

 

 

Malbec vyno, kuriam pagaminti vynuogės užauginamos daugiau nei 1000 metrų virš jūros lygio aukštyje, analogiškų sąlygų būtų sunku surasti.

 

AUKŠTIS YRA SVARBUS

Palyginus du vynus iš skirtinguose aukščiuose esančių vynuogynų derliaus paaiškėjo, kad tik kelių metrų aukščio skirtumas suteikia įdomių skonio skirtumų.

 

 

 

 

Kaip norėtumėte su mumis susisiekti?