Skip to content
Veuve Clicquot

Veuve Clicquot

Veuve Clicquot

Veuve Clicquot

 


Garsūs šampano namai, kuriuose buvo išrastas taip vadinamas šampano „šokdinimo“ būdas. Per ilgą gyvavimo istoriją šiuose namuose buvo kreipiamas dėmesys ne tik į aukščiausio lygio kokybę, bet ir dizainą.

 

Šampano namų „Veuve Clicqout“ istorija siekia 1772 metus, kai Philippe Clicquot Šampanės regione užveisė vynuogyną.

 

VERŽLIAS PERGALES VISAME pasaulyje šis šampanas pradėjo užkariauti 1805 metais, kai po vyro mirties verslą perėmė jo žmona Barbe-Nicole Clicquot- Ponsardin. Veuve žodis prancūzų kalba reiškia našlę. Tuo metu vienai iš pirmųjų verslininkių moterų B. N. Clicqout buvo tik 27-eri metai. Beje, visa tai vyko tuo metu, kai moterims nebuvo leidžiama net atidaryti banko sąskaitos!

 

 

PONIA CLICQUOT GREITAI užsitarnavo konkurentų pagarbą ir buvo praminta „La Grande Dame de Champagne“. Ši ponia pamynė tuo metu Europoje galiojusį prekių išvežimo ir įvežimo draudimą ir pradėjo eksportuoti putojantį vyną į kitas šalis. Su dideliu susižavėjimu „Veuve Clicquot“ šampanas buvo priimtas Rusijoje – šį šampaną itin pamėgo keli žymūs kultūros veikėjai.

 

ŠAMPANĖS REGIONO VYNUOGYNAI, vyno rūsiai ir šampano namai yra įtraukti į UNESCO kultūros paveldo sąrašą, o „Veuve Cliquot“ yra vienas iš žymiausių šiame sąraše minimų šampano namų. Šampano paslaptis prasideda nuo tinkamų geografinių sąlygų – gana vėsaus klimato, kalnuotų vietovių, gana nederlingo, kreidingo dirvožemio – visa tai vynuogėms, o kartu ir vynui, suteikia traškumo, gaivumo ir mineralų skonio.

 

ŠAMPANO VYNUOGYNE „VEUVE CLICQUOT“ vynuogės yra renkamos rankomis. Norint užtikrinti idealų derlių, vynmedžių ūgliai nuolatos trumpinami. Geriausiai kokybei palaikyti, šampanui yra naudojamos tik pirmojo spaudimo sultys ir iš jų gaminamas bazinis vynas. Iš rūpestingai atrinktų vynuogių rūšių pagaminti vynai yra sumaišomi ir tada vynas brandinamas kalkakmenio kasyklose, kurios jau nuo XVIII amžiaus yra naudojamos šampanui brandinti. Rūsiuose ištisus metus yra palaikoma vienoda temperatūra ir drėgmė, todėl šampanas bręsta ramiai, kol pavirsta prabangiu putojančiu gėrimu.

 

ŠIEMS ŠAMPANO NAMAMS PRIKAUSO KELI IŠRADIMAI. Tai – pirmieji šampano namai, kurie 1810 m. pristatė taip vadinamą vintage t.y. konkrečių metų derliaus šampaną. Paprastesnis šampanas yra maišomas iš kelių metų derliaus cuvée t.y. bazinio vyno, tačiau norint išgauti unikalų skonį, konkrečių metų vyno šampano gamybai yra naudojami tik vienų metų vynuogės. Jis yra gaminamas tik iš pačiu geriausiu derliumi pasižyminčių metų vynuogių.

 

PONIA CLICQUOT YRA IR KITŲ NAUJOVIŲ AUTORĖ: šiuose šampano namuose 1816 metais buvo atrastas iki šiol naudojamas šampano „šokdinimo“ būdas, taip vadinamas table de remuage. Tai reiškia, kad buteliai tam tikru metu lentynose pasukami taip, kad butelyje esančios nuosėdos laikinai nusėda ant kamščio. Tokiu būdu gimsta krištolo skaidrumo gėrimas.

 

ĮMONĖ DAUG DĖMESIO SKIRIA taršos vertinimui ir mažinimui, kad būtų išsaugota Šampanės gamta ir vietinės tradicijos. Nuo 2018 metų „Veuve Clicquot“ vynuogynuose visiškai nebenaudojamos cheminės augalų apsaugos priemonės.

 


GURMANŲ PASIRINKIMAS

Šampaną „Veuve Clicquot“ renkasi gurmanai, nes jis itin dera su maistu. Labiausiai vertinamas iš vienų derliaus metų pagamintas šampanas.

 

AUKŠČIAUSIO LYGIO DIZAINAS

Šampanas „Veuve Clicquot“ išsiskiria dizaino sprendimais. Su žymiausiais dizaineriais kuriami naujoviški šaldymo indai, pakuotės ir netgi įsimylėjėliams skirtos kėdės.

 

RŪSYS BALTIJOS JŪROJE

2010 m. netoliese Olando, Baltijos jūroje paskendusiame laive buvo rasti jūros dugne kelis šimtus metų išbuvę ir puikiai išsilaikę 47 „Veuve Clicquot“ šampano buteliai. Po keturių metų „Veuve Clicquot“ Baltijos jūroje atidarė povandeninį šampano rūsį, kuriame keturiasdešimčiai metų buvo sudėti bręsti šampano buteliai.

 

AUKŠČIAUSIA KAINA

Vienas Baltijos jūroje rasto šampano butelis po kurio laiko buvo parduotas aukcione už 30 000 eurų – tai yra aukščiausia kada nors už šampaną sumokėta kaina.

 

 

Kaip norėtumėte su mumis susisiekti?