Baltas vynas
LAROCHE St Martin Chablis AOP vynas
Pristatymas Lietuvoje
Greitas pristatymas kitą dieną ir prekes galite grąžinti 14 dienų. Daugumoje Lietuvos vietovių užsakius darbo dienomis iki 15:30, užsakymas bus pristatytas kitą darbo dieną 10:00 – 17:00.* (išskyrus Neringos savivaldybę)
Aprašymas
Prekės ženklo istorija
Atsiliepimai
LAROCHE St Martin Chablis AOP vynas
Baltas vynas
0.75 L
29.43 € 39.24 €/l
Yra sandėlyje - užsakykite dabar
Dažnai perkami kartu
Pristatymas Lietuvoje
Greitas pristatymas kitą dieną ir prekes galite grąžinti 14 dienų. Daugumoje Lietuvos vietovių užsakius darbo dienomis iki 15:30, užsakymas bus pristatytas kitą darbo dieną 10:00 – 17:00.* (išskyrus Neringos savivaldybę)
Tipas
Baltas vynas
Šalis
Prancūzija
Stiprumas
12.5%
Vynuogių veislė
Chardonnay
Regionas
Bourgogne
Skonis
Švelniai sviestiškas, kremiškas su klasikinėmis minerališkumo natomis, poskonis ilgas su lazdyno riešutų ir titnago užuominomis.
Pakuotė
Butelis
Kiekis dėžutėje, vnt.
6
Kvapas
Persipina obuoliai, žaluma, tropiniai vaisiai ir skrudinta bandelė
Spalva
Šiaudų geltonumo
Maisto rekomendacijos
Jūros gėrybės, Neriebi žuvis, Riebi žuvis, Užkandžiai
Talpa
0.75 L
Gamintojo pavadinimas
Domaine Laroche
Laroche
Vyno dvaras, kur geriausiame dirvožemyje gimsta unikalūs, sūroki „Chablis“ vynai.
Vyno dvaras Laroche įsikūręs Chablis gyvenvietėje, šiaurinėje Burgundijos dalyje. Vyno gamybos istorija čia siekia IX amžių, kai į apylinkes atvykę Šv. Martyno ordino vienuoliai įkūrė vienuolynus ir pradėjo gaminti vyną. Laroche šeimos vyno istorija prasidėjo 1850 metais, kai Jeanas-Victoras Laroche pasodino pirmuosius vymedžius ir buvusiame vienuolyne l'Obédiencerie pradėjo gaminti vyną. Šiuo metu šeima valdo beveik 90 hektarų aukščiausios kokybės vynuogynų.
TAČIAU LAIKOTARPIS, TARP kilnios pradžios ir dabartinio visuotinio pripažinimo, ne visada buvo saulėtas. Antroje XIX a. pusėje šaknų kenkėjai filokseros sunaikino didžiąją dalį Chablis vynuogynų. Naujasis Paryžiaus – Marselio geležinkelis aprūpino paryžiečius vynu iš tolimesnių ir pigesnių sričių, todėl sumažėjo ir vyno kaina. Be to, Chablis apylinkėse vėlyvą pavasarį būna naktinės šalnos, kurios nuolat naikina derlių. Tik septintajame XX amžiaus dešimtmetyje, kai buvo išmokta apsaugoti vynuogynus nuo nakties šalnų, vyno gamyba suklestėjo iš naujo.
„CHABLIS GRAND CRU“ IR „PREMIER CRU“ vynuogynai plyti unikalioje, taip vadinamojoje Kimmeridgian dirvožemio zonoje. Šis dirvožemis susideda iš molio, kreidos ir fosilinių kriauklių mišinio, kuris suteikia tenykščiam „Chablis“ vynui taip vertinamą mineralų, o kaip teigia žinovai, net ir jūros druskos skonį. Vynuogynuose auginama tik „Chardonnay“ vynuogių veislė.
1985 M. LAROCHE IŠPLĖTĖ VEIKLĄ – Chablis pietryčiuose buvo įsteigtas „Mas La Chevalière“ gamybos filialas, kur auga „Syrah“, „Grenache“, „Sauvignon Blanc“ ir „Viognier“ vynuogių veislės.
LAROCHE DVARE ĮGYVENDINTA vieno vynuogyno augintojo sistema. Tai reiškia, kad vienas asmuo iki pat derliaus nuėmimo užsiima vieno sklypo priežiūra.
KRUOPŠTUS PUOSELĖJIMAS
Ekologišką produkciją gaminantis vyno ūkis pradėjo sparčiai plėtotis septintajame XX a. dešimtmetyje, kai Henri Laroche sugalvojo šaltomis pavasario naktimis tarp sodinių deginti laužus ir taip gelbėti derlių.
JŪROS SKONIS
Sūroką jūros skonį toli nuo jūrų gimstančiam vynui perduoda senovinio jūros dugno vietoje plytinčios žemės.