Putojantis
MARQUES DE GRINON Cava Organic Brut putojantis vynas
Pristatymas Lietuvoje
Greitas pristatymas kitą dieną ir prekes galite grąžinti 14 dienų. Daugumoje Lietuvos vietovių užsakius darbo dienomis iki 15:30, užsakymas bus pristatytas kitą darbo dieną 10:00 – 17:00.* (išskyrus Neringos savivaldybę)
Aprašymas
Prekės ženklo istorija
Atsiliepimai
MARQUES DE GRINON Cava Organic Brut putojantis vynas
Putojantis vynas
0.75 L
11.99 € 15.99 €/l
Yra sandėlyje - užsakykite dabar
Pristatymas Lietuvoje
Greitas pristatymas kitą dieną ir prekes galite grąžinti 14 dienų. Daugumoje Lietuvos vietovių užsakius darbo dienomis iki 15:30, užsakymas bus pristatytas kitą darbo dieną 10:00 – 17:00.* (išskyrus Neringos savivaldybę)
Tipas
Putojantis
Šalis
Ispanija
Stiprumas
11.5%
Vynuogių veislė
Chardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel-lo
Regionas
Penedès
Skonis
Gaivus, lengvas, kremiškos tekstūros, ilgas obuoliškas poskonis.
Ypatinga savybė
Ekologiškas
Pakuotė
Butelis
Kiekis dėžutėje, vnt.
6
Kvapas
Juntami citrusiniai vaisiai su obuolių užuominomis.
Spalva
Šiaudų spalvos geltona.
Maisto rekomendacijos
Aperityvas, Jūros gėrybės, Neriebi žuvis, Užkandžiai
Patiekimo temp.
6 - 8 °
Talpa
0.75 L
Gamintojo pavadinimas
United Wineries Estates S.A.U
Marqués de Griñón
Prie Toledo įsikūręs „Marqués de Griñón“ yra unikalus vyno ūkis, kuriam pirmajam Ispanijoje buvo suteiktas „Pago DO“ statusas.
Vyninės širdis „Dominio de Valdepusa“ Falcó šeimai priklauso nuo 1292-ųjų metų. Šiuolaikinių Ispanijos vynų tėvu vadinamas Carlos Falcó yra vienas iš Ispanijos vyno kultūros kūrėjų, kuris padarė didžiausią indėlį „Marqués de Griñón“ įvaizdžiui. Būtent jis 1974-aisiais metais pradėjo sodinti „Cabernet Sauvignon“ ir „Merlot“ veislių vynuogynus, o vėliau ir „Chardonnay“, „Syrah“ ir „Graciano“ vynuogių laukus.
VYNO ŪKIS YRA ATVIRAS NAUJOVĖMS – Carlosas Falcó visada atsižvelgė į tarptautiniu mastu žinomų specialistų Michelio Rollando, Émile Peynaudo patarimus bei rekomendacijas. Dabar Valdepusoje yra 50 hektarų sodų, iš kurių 14 hektarų užima seniausias Ispanijoje „Cabernet Sauvignon“ vynuogynas.
NUO 1995-ŲJŲ METŲ DEŠINIOJI SAVININKO RANKA yra vyno meistras Julio Mourelle. Vyndarystės J. Mourelle mokėsi Kalifornijoje. Kai šis, jaunas ir nusiteikęs permainoms specialistas, grįžo į tėvynę, vyno ūkis „Marqués de Griñón“ buvo tarsi specialiai jam sukurta darbo vieta.
„MARQUÉS DE GRIÑÓN“ TIKI, kad geras vynas gimsta vynuogyne, todėl taikant mokslinius vynuogininkystės metodus, ieškoma galimybių gerinti gamybą. Tenykštė dirva turi tokius pačius privalumus, kaip ir Bordo regiono žemės – didesnę jų dalį sudaro kalkakmenis. Penki šimtai metrų virš jūros lygio aukštyje augančiame vynuogyne vyrauja žemyninis klimatas.
VALDEPUSOJE VYNMEDŽIAI YRA SKATINAMI leisti šaknis kuo giliau. Naudojami įvairūs pažangūs agronomijos metodai, pavyzdžiui, sodinant naują vynuogyną, nesuariamos vagos, o piktžolės išnaikinamos mulčiuojant, sodinukai įkišami į 25 cm ilgio vamzdelius, kurie neleidžia vystytis paviršinėms šaknims. Norint išsaugoti unikalias uogų savybes, jos renkamos ir rūšiuojamos rankomis.
NUSTATANT UOGŲ SUNOKIMĄ, naudojamas pats patikimiausias pasaulyje būdas – ragavimas. Vyninė specializuojasi raudonojo vyno gamyboje, asortimente vyrauja vienos vynuogių rūšies vynai.
2002-AISIAIS METAIS „DOMINIO DE VALDEPUSA“ vyno ūkiui buvo suteiktas „Pago DO“ statusas. 2003-aisiais metais Europos Sąjunga patvirtino statusą, todėl „Dominio de Valdepusa“ yra pirmoji Ispanijoje aukščiausios klasifikacijos vyninė. Anksčiau panaši klasifikacija buvo suteikta legendiniams single estate ūkiams pavyzdžiui, „Romanée-Conti“ Burgundijoje ir „Sassicaia“ Toskanoje.