Aliejus
MARQUES DE GRINON Oleum Artis ypač tyras alyvuogių aliejus
Pristatymas Lietuvoje
Greitas pristatymas kitą dieną ir prekes galite grąžinti 14 dienų. Daugumoje Lietuvos vietovių užsakius darbo dienomis iki 15:30, užsakymas bus pristatytas kitą darbo dieną 10:00 – 17:00.* (išskyrus Neringos savivaldybę)
Aprašymas
Prekės ženklo istorija
Atsiliepimai
MARQUES DE GRINON Oleum Artis ypač tyras alyvuogių aliejus
Kiti produktai
0.5 L
21.59 € 43.18 €/l
Yra sandėlyje - užsakykite dabar
Pristatymas Lietuvoje
Greitas pristatymas kitą dieną ir prekes galite grąžinti 14 dienų. Daugumoje Lietuvos vietovių užsakius darbo dienomis iki 15:30, užsakymas bus pristatytas kitą darbo dieną 10:00 – 17:00.* (išskyrus Neringos savivaldybę)
Tipas
Aliejus
Šalis
Ispanija
Regionas
Castilla-La Mancha
Skonis
Pasižymi gražiai koncentruotais daržovių ir riešutų aromatais su vidutiniškai karčiu poskoniu, kuriame dominuoja malonus aštrumas.
Pakuotė
Butelis
Kiekis dėžutėje, vnt.
6
Kvapas
Išskirtinai ryškūs ir intensyvūs, primenantys žalius pomidorus, ką tik nupjautą žolę, artišokus ir žaliuosius migdolus
Spalva
Žalsvas su auksiniais atspalviais
Talpa
0.5 L
Maistinis pagrindas
100G
Energijos
3766 Kj
Energijos
900 Kcal
Riebalų
100 g
Sotieji riebalai
13 g
Marqués de Griñón
Prie Toledo įsikūręs „Marqués de Griñón“ yra unikalus vyno ūkis, kuriam pirmajam Ispanijoje buvo suteiktas „Pago DO“ statusas.
Vyninės širdis „Dominio de Valdepusa“ Falcó šeimai priklauso nuo 1292-ųjų metų. Šiuolaikinių Ispanijos vynų tėvu vadinamas Carlos Falcó yra vienas iš Ispanijos vyno kultūros kūrėjų, kuris padarė didžiausią indėlį „Marqués de Griñón“ įvaizdžiui. Būtent jis 1974-aisiais metais pradėjo sodinti „Cabernet Sauvignon“ ir „Merlot“ veislių vynuogynus, o vėliau ir „Chardonnay“, „Syrah“ ir „Graciano“ vynuogių laukus.
VYNO ŪKIS YRA ATVIRAS NAUJOVĖMS – Carlosas Falcó visada atsižvelgė į tarptautiniu mastu žinomų specialistų Michelio Rollando, Émile Peynaudo patarimus bei rekomendacijas. Dabar Valdepusoje yra 50 hektarų sodų, iš kurių 14 hektarų užima seniausias Ispanijoje „Cabernet Sauvignon“ vynuogynas.
NUO 1995-ŲJŲ METŲ DEŠINIOJI SAVININKO RANKA yra vyno meistras Julio Mourelle. Vyndarystės J. Mourelle mokėsi Kalifornijoje. Kai šis, jaunas ir nusiteikęs permainoms specialistas, grįžo į tėvynę, vyno ūkis „Marqués de Griñón“ buvo tarsi specialiai jam sukurta darbo vieta.
„MARQUÉS DE GRIÑÓN“ TIKI, kad geras vynas gimsta vynuogyne, todėl taikant mokslinius vynuogininkystės metodus, ieškoma galimybių gerinti gamybą. Tenykštė dirva turi tokius pačius privalumus, kaip ir Bordo regiono žemės – didesnę jų dalį sudaro kalkakmenis. Penki šimtai metrų virš jūros lygio aukštyje augančiame vynuogyne vyrauja žemyninis klimatas.
VALDEPUSOJE VYNMEDŽIAI YRA SKATINAMI leisti šaknis kuo giliau. Naudojami įvairūs pažangūs agronomijos metodai, pavyzdžiui, sodinant naują vynuogyną, nesuariamos vagos, o piktžolės išnaikinamos mulčiuojant, sodinukai įkišami į 25 cm ilgio vamzdelius, kurie neleidžia vystytis paviršinėms šaknims. Norint išsaugoti unikalias uogų savybes, jos renkamos ir rūšiuojamos rankomis.
NUSTATANT UOGŲ SUNOKIMĄ, naudojamas pats patikimiausias pasaulyje būdas – ragavimas. Vyninė specializuojasi raudonojo vyno gamyboje, asortimente vyrauja vienos vynuogių rūšies vynai.
2002-AISIAIS METAIS „DOMINIO DE VALDEPUSA“ vyno ūkiui buvo suteiktas „Pago DO“ statusas. 2003-aisiais metais Europos Sąjunga patvirtino statusą, todėl „Dominio de Valdepusa“ yra pirmoji Ispanijoje aukščiausios klasifikacijos vyninė. Anksčiau panaši klasifikacija buvo suteikta legendiniams single estate ūkiams pavyzdžiui, „Romanée-Conti“ Burgundijoje ir „Sassicaia“ Toskanoje.