Gvatemala
RON ZACAPA No.23 0.7L romas
Pristatymas Lietuvoje
Greitas pristatymas kitą dieną ir prekes galite grąžinti 14 dienų. Daugumoje Lietuvos vietovių užsakius darbo dienomis iki 15:30, užsakymas bus pristatytas kitą darbo dieną 10:00 – 17:00.* (išskyrus Neringos savivaldybę)
Aprašymas
Prekės ženklo istorija
Atsiliepimai
RON ZACAPA No.23 0.7L romas
Romas
0.7 L
51.99 € 74.27 €/l
Yra sandėlyje - užsakykite dabar
Pristatymas Lietuvoje
Greitas pristatymas kitą dieną ir prekes galite grąžinti 14 dienų. Daugumoje Lietuvos vietovių užsakius darbo dienomis iki 15:30, užsakymas bus pristatytas kitą darbo dieną 10:00 – 17:00.* (išskyrus Neringos savivaldybę)
Šalis
Gvatemala
Stiprumas
40%
Skonis
Gilus džiovintų vaisių ir abrikosų, pikantiškas muskato, tabako, kavos ir vanilės, subalansuotas aštriu cinamono ir imbiero dvelksmu
Pakuotė
Butelis
Kiekis dėžutėje, vnt.
6
Kvapas
Švelnus ir saldus su karamelės, vanilės, karamelizuotų skrudintų riešutų ir džiovintų ananasų užuominomis
Spalva
Sodri gintaro
Pateikimo pasiūlymas
Rekomenduojama vartoti gryną ar su ledu
Talpa
0.7 L
Maistinė vertė
100G
Energinė vertė
964 Kj
Energinė vertė
230 Kcal
Gamintojo pavadinimas
Anejos de Altura S.A.
Variantas
Auksinis romas
Zacapa
Vienas iš geriausių romų pasaulyje.
Romas „Zacapa“ yra brandinamas 2300 metrų aukštyje Zacapos gamybos patalpose, kurios meniškai vadinamos „trobelėmis ant debesų“. Retas Gvatemalos Quetzaltenango aukštumų oras neleidžia romui išgaruoti, todėl „Zacapa“ romas yra ypač sodraus skonio.
ROMAS BUVO SUKURTAS 1976 m. siekiant paminėti 100-ąsias Zacapos miestelio įkūrimo rytų Gvatemaloje metines. Romą sukūrė daktaras Alejandro Burgaleta, kuris naudojo įvairius metodus ilgai brandintiems romams maišyti. Pirmaisiais metais „Zacapa“ romas buvo gaminamas labia ribotais kiekiais. Vėliau buvo nuspręsta jį pasiūlyti platesnei rinkai.
PIRMIEJI ROMO BUTELIAI pagal majų tradicijas buvo apipinti palmių lapų virvelėmis. Zakapos miestas garsėja savo amatininkais, kurie kaip medžiagą daugiausia naudoja palmes ir lapus, todėl šiuo gestu buvo atkreiptas dėmesys į kultūrinę ir vidinę miesto aplinką. Petate ornament pynimas Zacapoje tebėra labai vertinamas darbas ir jį atlieka tik geriausi miesto amatininkai.
„ZACAPA“ ROMAS BRANDINAMAS kitaip nei koks kitas Karibų romas. Po distiliavimo romas brandinamas senose prancūziško ąžuolo statinėse, kuriose anksčiau buvo laikomas konjakas. Šis brandinimo būdas suteikia romui malonaus ąžuolo aromato. „Zacapa“ yra daugiasluoksnio skonio, kuris, primena saldžias vyšnias ir šokoladą, papildytas ąžuolo, vanilės ir šiek tiek cinamono, mango ir aviečių natomis. Galutinis skonis yra saldus, ilgai išlieka aromatingas poskonis. „Zacapa“ romą galima gurkšnoti gryną arba atšaldytą ledukais.
„ZACAPA“ KETVIRTUS METUS IŠ EILĖS (1998–2001 m.) tarptautiniame romo festivalyje laimėjo „Grand Prix“, o 2018 m. buvo apdovanotas aukso medaliu.
Dėl reto kalnų oro romas „Zacapa“ beveik neišgaruoja. Tai suteikia galimybę brandinti gėrimą daugiau nei porą dešimtmečių.
GERIAUSIAS PASAULYJE
Daugelis ekspertų teigia, kad „Zacapa“ yra geriausias romas pasaulyje. Jis yra tamsaus gintaro spalvos, išskirtinai stipraus aromato ir sodraus skonio.
MAJŲ PAVELDAS
„Zacapa“ butelis yra papuoštas petate dekoravimo juostele – ji išreiškia pagarbą majų amatininkams, ten gyvenusiems prieš 3000 metų.