Skip to content
Bulleit

Bulleit

Prekės ženklas

Kaina

Talpa

Rikiuoti pagal

Bulleit

Bulleit

 


Unikalaus recepto amerikietiškas Kentukio viskis.


Kentukio užeigos savininkas Augustas Buleitas 1830 metais turėjo tik vieną tikslą – sukurti nepakartojamo skonio burboną. Po begalinių bandymų jis pasiekė rezultatą, kurio troško.

 

RUGIŲ, KUKURŪZŲ, MIEŽIŲ SALYKLO MIŠINYS ir specialios mielės yra Bulleit sudedamosios dalys. Originalaus receptor mišinį sudarė du trečdaliai rugių ir vienas trečdalis kukurūzų, todėl tai buvo daugiau rugių viskis nei burbonas. Skonį sustiprina Kentukio požeminis vanduo iš kalkingo dirvožemio.

 

BULLEIT VISKIS BUVO LABAI POPULIARUS iki lemtingos dienos 1860-aisiais. Tą dieną Augustas Buleitas išvyko iš namų, kad pristatytų užsakymą į Naująjį Orleaną, tačiau atgal nebegrįžo. Vyras tiesiog dingo lyg į vandenį ir iki šių dienų nežinoma, kas atsitiko. Bulleit burbono receptas daugeliui metų paniro į užmarštį.

 

PROPROPROSENELIO BURBONO RECEPTUS 1980 metais atrado Tomas E. Buleitas, kuris jautė pareigą gerbti šeimos paveldą ir atgaivinti viskio gamybą. 1987 metais jis žengė drąsų žingsnį, paliko savo sėkmingą advokato darbą ir pradėjo viskio gamintojo karjerą atkurtoje Bulleit viskio gamykloje.

 

PAGAL ŠEIMOS TRADICIJAS Bulleit vis dar yra distiliuojamas. Burbone daug rugių, tačiau jo receptas buvo modernizuotas ir dabar misą sudaro 68 procentai kukurūzų, 28 procentai rugių ir 4 procentai miežių salyklo. Brandinimui naudojamos degintos ąžuolo statinės, kurios viskiui suteikia dūmų skonio.

 

DABAR BULLEIT VISKIS GAMINAMAS Kentukyje, prekių ženklas priklauso koncernui „Diageo“.

 

RUGINIS BURBUONAS

Bulleit pirmiausia žinomas kaip rugių viskis. Jame daug rugių, suteikiančių išskirtinio sausumo, grynumo ir drąsaus skonio.

 

VINTAŽINIAI BUTELIAI

„Bulleit“ pilsto viskį į vintažinius butelius, kad būtų juntama gėrimo tradicija. Šie buteliai labai vertinami.

 

IŠ STATINĖS Į BUTELĮ

Barrel Strength yra gavęs prestižinių apdovanojimų.

Kaip norėtumėte su mumis susisiekti?