Skip to content
Chateau Gassier

Chateau Gassier

Chateau Gassier

Chateau Gassier

 

 

„Château Gassier“ vyninė yra įsikūręs Provanse, pietinėje Prancūzijos dalyje, Šv. Viktorijos kalno papėdėje. Čia gaminami AOP, t. y. saugomos kilmės vietos Côtes-de-Provence Sainte-Victoire rūšiniai vynai.

 

VIETINĮ KALNĄ IŠGARSINO JĮ NUTAPĘS DAILININKAS P. SEZANAS, kuris XIX amžiaus pabaigoje čia gyveno. Kalnai sušvelnina regionui būdingus alinančius Mistralio vėjus, o nuo Viduržemio jūros pakrantės, kuri nutolusi apie 30 kilometrų, atklysta drėgnesnis oras.

 

GASSIERIŲ ŠEIMA ŪKĮ NUSIPIRKO 1982 M. ir pamažu pradėjo plėtoti iki tol „vietinio vidutinio“ lygio kuklų vyną gaminusį vyno ūkį. Šiandien vyndaryste užsiima jau penkta karta. Itin sparčiai ūkis pradėjo vystytis 2010 m., kai naujasis vadovas Olivieris Souvelainas iš esmės atnaujino vynuogyną. Tikslas buvo pereiti prie tvariųjų gamybos procesų ir 2016 m. produkcijai buvo suteiktas ekologinio vyno sertifikatas.

 

VYNDARYS GUILLAUME CORDONIS yra trečias svarbiausias vyno ūkio asmuo po Georgo Gassierio ir Olivierio Souvelaino. Jis turi ypatingą talentą maišyti vyną iš įvairių vynuogių veislių. Naujai įsigytoje įrangoje sulčių spaudimo metu uogos nesusiliečia su oru, todėl išsa

ugomas aromatas ir „Château Gassier“ vynai įgauna jiems būdingą vaisių skonį.

 

VYNO ŪKIS GEROKAI PAKĖLĖ ROŽINIO VYNO PRESTIŽĄ – švelniai rausvas vynas pasižymi puikia ir sodria tekstūra, kuri visiškai nenusileidžia raudoniesiems ir baltiesiems vyno giminaičiams.

 


PROVANSO SKONIS

Provansas skamba taip, tarsi jį būtų galima paragauti ir pauostyti: levandų laukai, Viduržemio jūra, saulė, jūros gėrybės ir, žinoma, rožinis vynas.

 

KARALIŠKA KILMĖ

Vyno rūmus supa mėlynojo kraujo aura – vynuogynais rūpinasi baronas – atstovaujantis penktosios kartos vynuogių augintojas.

 

 

 

 

Kaip norėtumėte su mumis susisiekti?