Skip to content
Hennessy

Hennessy

Prekės ženklas

Kaina

Regionas

Rikiuoti pagal

Hennessy

Hennessy

 


Kokybiško konjako simbolis, rodantis pavyzdį dabartiniams ir būsimiems konjako gamintojams.

Daugelis turbūt susimąsto: dėl ko, kai kuris, Hennessy konjakas kaina prilygsta naujam automobiliui? Viskas atsiremia į ilgamžiską patirtį, dideles, ilgai brandintų distiliatų atsargas bei sukauptą didžiulį bagažą žinių.

NAMIŠKIUS NUSTEBINO PUIKI GĖRIMO KOKYBĖ. Konjako „Hennessy“ istorija prasidėjo 1724 m., kai airių aristokratų šeimoje gimęs Richardas Hennessy išvyko tarnauti Prancūzijos armijoje. Baigęs karjerą jis apsigyveno Konjako regione ant Šarantos upės kranto ir 1765 m. įkūrė konjako namus. Iš ten jis nusiuntė kelis šio gėrimo butelius šeimai į Airiją. Namiškius nustebino puiki gėrimo kokybė. Tai buvo viena iš priežasčių, kodėl R.Hennessy nusprendė įsigilinti į konjako verslą. XVIII a. Konjako regione tai buvo įprasta – tuo metu daugelis ėmėsi šio verslo, įskaitant Jeaną Martellį. Abi šeimos padėjo pagrindus aukščiausios kokybės konjako gamybai – kartais konkuruodamos, Hennesy kaina neretai tapdavo vienu iš svertų, o kartais bendradarbiaudamos ir retkarčiais patvirtindamos savo sąjungą vedybomis.

Hennessy konjakas yra vienintelis gamintojas, kurio aukšta gėrimų kokybė išliko nepakitusi dėl daugiau nei 200 metų trukusio bendradarbiavimo su ta pačia konjako meistrų šeima. Nors anksčiau konjakas buvo parduodamas neįvardytose statinėse ir Hennessy kaina buvo ženkliai žemesnė, nei dabar, iki 1830-ųjų gėrimą imta taip vertinti, kad įmonės įkūrėjo anūkas Maurice’as Hennessy ėmė pilstyti konjaką į savo vardu pažymėtus butelius. 1865 m. jis tapo pirmuoju prekiautoju, įvedusiu konjako ženklinimo sistemą. Kas be abejo leido pakelti Hennessy kaina. Šiuo metu jaunesni konjakai yra žymimi raidėmis V.S., o senesni – V.S.O.P. ir X.O. Pirmasis X.O. buvo skirtas šeimai ir artimiems draugams. 1947 m. tiesioginis R. Hennessy palikuonis sukūrė garsųjį grafino stiliaus butelį, papuoštą vynuogių lapų ornamentu. „Hennessy X.O“ yra pagamintas iš daugiau nei šimto „eau de vie“ (distiliatų), kai kurie jų datuojami netgi XIX a.

KONJAKO SPECIALISTAS – pagrindinis „Hennessy“ konjako namų maišymo meistras Jean Fillioux – 1802 m. pradėjo bendradarbiauti su Henesiu. Ryšiai tarp dviejų šeimų išliko iki šiol, o „Hennessy“ konjako meistrai vis dar kyla iš Fillioux giminės. 

Hennessy konjakas naudoja unikalų distiliavimo metodą, kuriame kiekviena gėrimo partija distiliuojama du kartus, kad jis būtų elegantiškesnis ir išraiškingesnis. Konjakas gaminamas griežtai apibrėžtuose regionuose: Didžiojoje Šampanėje (Grande Champagne), Mažojoje Šampanėje (Petite Champagne), Borderi (Borderies) ir Fin Bua (Fins Bois). Būdama vynuogių augintoja, distiliuotoja ir statinių gamintoja įmonė gali kontroliuoti ir vystyti visą gamybos ciklą. Tai yra viena iš priežąsčių, dėl ko konjakas Hennessy kaina visada liks konkurencingas su savo konkurencine aplinka. Kiekvienas „eau de vie“ (vynuogių distiliatas) bent dvejus metus buvo brandintas ąžuolinėse statinėse, pagamintose iš medžių, augusių Limuzeno miškuose. Statinėms gaminti naudojami ąžuolai turi būti ne jaunesni kaip 100 metų. Tai taip pat svarus kokybės kriterijus. Be kita ko, Hennessy turi didžiausią ir seniausią „eau de vie“ kolekciją pasaulyje, todėl kai kuriuos pirkėjus tokių senų leidimų Hennessy konjako kaina gali, švelniai tariant, šokiruoti.

DABAR HENNESSY X.O YRA KONJAKO SIMBOLIS.
Pirmasis X.O., senesnių eau de vie (gyvybės vandens) mišinys, rastas konjako namų rūsyje, buvo skirtas šeimai ir artimiems draugams. 1947 m. tiesioginis Ričardo Henesio palikuonis sukūrė garsųjį grafino stiliaus butelį, papuoštą vynuogių lapų ornamentu. Hennessy X.O yra pagamintas iš daugiau nei šimto eau de vie, kai kurie datuojami netgi XIX a.

 

 

„HENNESSY“ NAUDOJA UNIKALŲ DISTILIAVIMO METODĄ, kuriame kiekviena vyno partija distiliuojama du kartus, kad gėrimas būtų elegantiškesnis ir išraiškingesnis. Konjakas gaminamas griežtai apibrėžtuose konjako regionuose: Didžiojoje Šampanėje (Grande Champagne), Mažojoje Šampanėje (Petite Champagne), Borderi (Borderies‘ s) ir Fin Bua (Fins Bois‘s). Būdama vynuogių augintoja, distiliuotoja, ąžuolyno sininke ir statinių gamintoja įmonė „Hennessy“ gali kontroliuoti ir vystyti visą gamybos ciklą.

 

„HENNESSY“ TURI DIDŽIAUSIĄ ir seniausią „gyvojo vandens“ kolekciją pasaulyje, bent dvejus metus brandintą ąžuolinėse statinėse iš Limuzeno miškų, esančių centrinėje Prancūzijoje. Statinėms gaminti naudojami ąžuolai turi būti ne jaunesni kaip 100 metų. Rūsiai yra dideli ir juose telpa daugiau nei 300 000 statinių. Vienoje statinėje telpa 350 litrų.

 

KONJAKAS „HENNESSY“ yra ne tik sėkmingas prekės ženklas, bet prancūzų art de vivre. 1971 m. „Hennessy“ susijungė su „Moët & Chandon“; nauja bendrovė buvo pavadinta „Moët Hennessy“. Po šešiolikos metų prie jos prisijungė „Louis Vuitton“, atnešęs prabangų pavadinimą „LVMH Moët Hennessy - Louis Vuitton“.

 

NUO 2018 M. LANKYTOJAI GALI pasižvalgyti po senuosius Henesio namo kambarius. Konjakas gaminamas pagal sezonų ritmą ir eau de vie gamybos ciklą.

 


PATIKIMA KOKYBĖ

Daugiau nei du šimtus metų Hennessy konjaką maišė Fillioux šeimos konjako specialistai. Dviejų šeimų aistra geriausiam konjakui siūlo neabejotiną kokybę.

 

ATSAKINGA 100 %

Būdama vynuogių augintoja,distiliuotoja, ąžuolyno savininke ir statinių gamintoja, įmonė „Hennessy“ valdo visą gamybos ciklą.

 

KALBA APIE KULTŪRĄ

Remia įvairius kultūros renginius.

 

SUSIJĘS SU MENU

Kurdama patrauklią „Hennessy V.S.“ butelio etiketę ir dėžutę, įmonė ilgus metus bendradarbiavo su talentingais menininkais, įmonė kasmet išleidžia ribotą specialių naujo dizaino produktų kiekį.

 

 

Kaip norėtumėte su mumis susisiekti?