Skip to content
Zonin

Zonin

Zonin

Zonin

 


„Zonin“ yra vienas garsiausių gamintojų Italijoje, kuris pasižymi itin plačiu ramių ir putojančių vynų asortimentu.

 

„Zonin Prosecco“ istorija siekia XIX amžių, kai Zonin šeima pradėjo savo vyndarystės tradicijas viename iš geriausių Italijos vynmedžių auginimo regionų. Zonin šeima ir vyno gamyba siejama nuo 1821 metų, tačiau tikrieji vyno ūkio „Casa Vinicola Zonin“ įkūrimo metai yra 1921-ieji, kai Domenico Zoninas pradėjo plėsti šeimai priklausančias valdas ir vyno ūkį.

 

 

„CASA VINICOLA ZONIN“ yra vienas iš svarbiausių Italijos vyno gamintojų. „Zonin“ gamina ramius ir putojančius vynus Italijoje, JAV ir Čilėje (Dos Almas) įsikūrusiuose išskirtiniuose vyno ūkiuose. Bėgant metams šeima vis labiau prisirišo prie senojo vyno ūkio Veneto regione, kurį galima pavadinti architektūros perlu.

 

1899 METAIS GIMĘS DOMENICO ZONINAS jau vaikystėje pasižymėjo greita nuovoka ir verslumu. Jis labai domėjosi vynais ir nuo mažumės dalyvavo vynuogyno darbuose. Būdamas 22 metų jis paprašė savo tėvo vyno ūkio dalies, taip ir prasidėjo Zonin vyndarystės istorija.

 

1938 M. GIMĖ GIANNIS ZONINAS, kuris baigęs enologijos studijas ir būdamas devyniolikos metų pradėjo dirbti vyninėje. Būtent šis žmogus nedidelę vyninę pavertė stambiais vyno namais. Po II Pasaulinio karo sparčiai išaugus kokybiško vyno paklausa. „Zonin“ atitiko visus būtinus kokybinius reikalavimus todėl prasidėjo itin sparti plėtra. Įmonė tapo garsi pasaulyje, kai 1970 m. įsigijo „Ca’ Bolani“ vynuogyno ūkį. Dabar septynių kartų puoselėtą šeimos įmonę nedideliame ir jaukiame miestelyje Gambellaros valdo broliai Francesco, Michele ir Domenico. „Podere San Cristoforo“ yra naujausia Zonin šeimos vyninė įsikūrusi Toskanoje ir gaminanti išskirtinius biodinaminius vynus. Vyninei vadovauja Lorenzo Zonin, aistringas itališkų vynų gerbėjas, jo darbas ir pomėgis yra gaminti išskirtinį vyną bei skleistį žinias apie vyno ir maisto derinimą. Jis yra pasakęa, kad "vynas ir terroir turi sąveikauti kartu su kokybišku maistu. Šie trys elementai tarsi užbaigia vyno ragavimo paskirtį."

 

ITALIJOJE PUTOJANTYS VYNAI gaminami daugiau nei du šimtus metų. Per tą laiką italai tapo putojančių vynų gamybos meistrais išpuoselėjusiais šį meną iki tobulybės. „Zonin“ filosofija paremta paprastu principu, kad kiekvienas regionas turi savo tradicijas ir savo vynus. Sekant šiuo principu bendrovė valdo beveik 5 000 akrų vynuogynų, kurie plyti geriausiose Italijos vyndarystės regionuose. Kiekviena vyninė turi savo vynuogynus, todėl kiekvienas butelis atspindi atitinkamai savąjį terroir.


ZONIN ŠEIMAI PRIKLAUSO DIDŽIAUSIAI „GLERA“ VYNUOGYNAI ITALIJOJE. „Zonin“ turi pilną gamybinio proceso kontrolę – bendrovė pati augina vynuoges, gamina vyną, todėl gali garantuoti aukščiausią „Prosecco“ kokybę. „Zonin Prosecco “ yra vienas iš populiariausių „Prosecco“ putojančių vynų visame pasaulyje.

 

 

200 METŲ PATIRTIS
Zonin šeima perduoda vyndarystės paslaptis iš kartos į kartą ir kontroliuoja visą gamybos procesą.

Puikiai dera su maisu
Zonin Prosecco gaivus ir vaisiškas putojantis vynas lengvai dera su įvairiu maistu – salotos, jūros gėrybėmis, vištiena, makaronais, desertais.

Kaip norėtumėte su mumis susisiekti?